Woning verwarmen zonder gas
Er wordt tegenwoordig veel over gesproken: vanaf 1 juli 2018 moeten woningcorporaties in nieuwbouwwijken verplicht gasloos bouwen. Dit klinkt behoorlijk ingrijpend, want hoe moet je je woning verwarmen zonder gas? Hoe vreemd het ook klinkt, het valt allemaal best mee. Het is begrijpelijk dat er veel vragen over gesteld worden. Hoe gaat dat gasloos wonen? Hoe zit dit met de financiën? Hoe zit het met gasloos wonen en de kosten? Al deze terechte vragen en de antwoorden, hebben wij voor u op een rijtje gezet!
Een woning verwarmen zonder gas met elektrische verwarmingen
Een woning verwarmen zonder gas is mogelijk met de kwalitatieve producten van Heat Save. Heat Save biedt u verschillende mogelijkheden tot het elektrisch verwarmen van uw huis. Of het nu gaat om een volledige installatie of bijverwarming: Heat Save biedt het comfortabele alternatief voor verwarmen zonder gas én draagt bij aan duurzame alternatieven zoals een warmtepomp en infrarood verwarmingen. Met Heat Save bereidt u zich voor op de toekomst met behoud van uw wooncomfort.
Hoe je woning verwarmen zonder gas?
Zoals hierboven aangegeven, is gasloos wonen (en dus bouwen) een verplichting geworden. Sinds 1 juli 2018 is gasloos wonen in nieuwbouw verplicht. Het is dus aan ontwikkelaars en woningcorporaties verplicht, om zonder gas te bouwen. Dat houdt dus in dat er de komende jaren honderdduizenden gasloze woningen gebouwd gaan worden. Dit is eigenlijk best vreemd, als u bedenkt dat voorheen een aansluiting op het gasnet verplicht was. Toch is deze beslissing genomen, voornamelijk met het oog op een beter milieu.
Dergelijke woningen worden voorzien van goede isolatie, vloerverwarming en in plaats van een cv-ketel een waterpomp. Om het project te stimuleren, is er ook een subsidiepot vrij gemaakt. Wel geldt voor subsidies van groene energie en gasloze woningen de “op=op regel”. Gasloos wonen met subsidie is dus zeker geen garantie.
Hoe ga je gasloos wonen?
Nu deze verplichting duidelijk is, luidt de hamvraag: “Hoe gasloos te wonen?” Daar zijn meerdere mogelijkheden voor. Allereerst kunnen woningen voorzien worden van een lucht-water warmtepomp. Deze haalt warmte uit de buitenlucht en stuurt dit weer naar binnen. Een tweede optie is de grondgebonden warmtepomp die warmte uit de grond haalt. Een volgende optie is aansluiting op het warmtenet van de gemeente, maar niet iedere gemeente heeft dit. Ook kan het gasloos wonen gerealiseerd worden met een volledig elektrische waterpomp of een hybride waterpomp. Verder zijn zonnepanelen natuurlijk altijd een optie: veel bedrijven verstrekken hier zogenaamde subsidiebedragen voor. Het zonnepanelen subsidie potje is immers al leeg.
Woning verwarmen zonder gas en gasloos wonen
Een woning verwarmen zonder gas is bij de nieuw gebouwde woningen goed geregeld. Maar wat doet u bij een oudere woning gebouwd voor 2001 die niet aan alle hoge isolatiewaardes voldoet? Dan is duurzame, zuinige elektrische verwarming een goede optie. Let op! Niet alle elektrische verwarming is hier voor geschikt. Veel tradiationele elektrische verwarmingen werken met een verwarmingselement zoals gloeidraden of een ventilator die de warme lucht de ruimte inblaast. Deze opties zijn kostbaar in energie omdat ze continue stroom vragen om de temperatuur te behouden. De Batirad radiatoren van Heat Save maken gebruik van tegelwarmte. De accumulatie tegel zorgt ervoor dat de warmte die wordt opgeslagen in de tegel langzaam wordt afgegeven in de ruimte, waardoor u slechts 6 uur stroom verbruikt om een ruimte 24 uur te verwarmen.
Gasloos wonen en de kosten
Uiteindelijk zijn de kosten die veel woningeigenaren moeten maken voor een gasloze woning vrij hoog. Geschat wordt dat de gemiddelde investering rond de € 18.000 zal liggen. Het is echter wel zo dat op er op de lange termijn veel geld bespaard kan worden. Gas is immers een fossiele brandstof die steeds duurder wordt. Klimaatneutrale energie is een veel betere optie. Uiteindelijk zullen de energierekeningen minimaal worden.
Ofwel comfortverwarming,
‘s werelds zuinigste straalkachel. Ideaal in voor- en naseizoen om de temperatuur lokaal zeer behaaglijk te houden.
Verreweg de meeste woningen zijn voorzien van traditionele convectoren. Deze zorgen voor een verwarming van de lucht. De warme lucht stijgt en hierdoor ontstaat er een aanzienlijk verschil in temperatuur tussen de vloer en het plafond. Het duurt lang om een ruimte op deze manier te verwarmen en er gaat veel warmte verloren. U begrijpt dat dit niet goed is voor het milieu en uw portemonnee. De vernieuwende elektrische verwarmingen van Heat Save brengen daar verandering in.
Deze electrische hoofdverwarming is ultra zuinig en is de enige verwarmingsbron in het huis. Géén onderhoud, werkt onafhankelijk van uw CV en gaat levenslang mee.
De elektrische verwarmingen geven de warmte zeer gelijkmatig en doelgericht af, zonder dat de kachel zelf heet wordt. Een zeer veilige verwarming dus, zonder kans op verbranden. Beide kachel varianten werken volledig zelfstandig, zonder CV of aansluiting op uw waterleiding. Een stekker in het stopcontact is voldoende om direct een aangename temperatuur te creëren.
De straalkachel, geschikt als bijverwarming, is in drie modellen te verkrijgen en allen verrijdbaar. Hierdoor kunt u 1 kachel gebruiken in meerdere ruimtes.
De Batirad kachel, geschikt voor hoofdverwarming, is eveneens te verkrijgen op wielen. Ook kunt u kiezen voor het muurradiator model.